Vergeten scenario van Ingmar Bergman wordt alsnog verfilmd

Het Swedish Film Institute heeft het licht op groen gezet om het scenario van "Vierenzestig minuten met Rebecka" van Ingmar Bergman te verfilmen. Bergman schreef het scenario voor de film eind de jaren 60, als bijdrage aan een project met Akira Kurosawa en Federico Fellini. Het project ging uiteindelijk niet door en het scenario ging verloren.

Het Swedish Film Institute wil een vergeten scenario van de Zweedse cineast Ingmar Bergman (1918-2007) verfilmen. In 2018 moet de film "Vierenzestig minuten met Rebecka" (Sextiofyra minuter med Rebecka) in de bioscoop verschijnen ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de geboortedag van de invloedrijke theater- en filmacteur.

Ingmar Bergman was midden vorige eeuw een van de grote vernieuwers van de cinema. Hij was een van de eerste regisseurs die het existentialisme introduceerde in de bioscoop. Hij is bekend van films als "Het zevende zegel", "De maagdenbron" en "Fanny en Alexander". Met die laatste twee films won hij een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

In 2018 viert het Swedish Film Institute de honderste verjaardag van de geboorte van Ingmar Bergman. Tegen dan moet de verfilming van "Vierenzestig minuten met Rebecka" een feit zijn.

Bergman schreef het scenario voor de film eind de jaren zestig als onderdeel van een project met de bekende regisseurs Akira Kurosawa en Federico Fellini. Het project ging uiteindelijk niet door en het scenario belandde in de archieven van Bergman.

Een tiental jaar geleden dook het scenario op in de archieven die Bergman overgedragen had aan de Ingmar Bergman Foundation. Volgens de Ingmar Bergman Foundation is het scenario dat teruggevonden is even belangrijk als de vondst van een onuitgegeven werk van Ernest Hemingway of een ongekend werk van de schilder Pablo Picasso.