Afscheid in Puurs van 2 jongemannen die verdronken in Frankrijk

In Kalfort, een deelgemeente van Puurs, is afscheid genomen van Tom De Clerck en Michiel Leroy, twee 21-jarigen die omkwamen tijdens een zwempartij in zee bij La Palmyre in Frankrijk. De twee boezemvrienden raakten op 14 september in moeilijkheden en verdwenen vervolgens spoorloos. Het lichaam van Michiel werd later teruggevonden, dat van Tom niet. Toch werd er een gezamenlijke afscheidsplechtigheid georganiseerd. Er waren ruim 1.200 mensen aanwezig.
archieffoto

De jongemannen namen in Frankrijk deel aan het festival "Roadsurfing", dat de Gentse organisatie Route du Soleil voor zowat 2.000 Belgen organiseert. Tijdens een zwempartij werden ze verrast door de getijden. Enkele redders probeerden hen nog een reddingsboei toe te werpen, maar moesten zelf op het droge geholpen worden.

De twee vrienden raakten vervolgens vermist en meteen werd het ergste gevreesd. Een zoekactie leverde niets op. Pas begin oktober werd het lichaam van Michiel gevonden, dat van Tom blijft spoorloos.

Kalfort telt nauwelijks 2.500 inwoners, maar werd vanochtend overrompeld door mensen die de jongeren een laatste groet wilden brengen. De gemeente Puurs had in totaal 1.100 zitjes voorzien in het kerkje en de parochiezaal, waar ook een groot scherm werd geplaatst, en die werden allemaal ingenomen. Bovendien volgden ook heel wat mensen de plechtigheid in de kerktuin - zij het enkel met geluid. Naast de lokale Chiroleiding waar Tom en Michiel deel van uitmaakten, waren ook alle Puurse jeugdverenigingen en leidingploegen uit heel Klein-Brabant ruimschoots vertegenwoordigd.