Klassieke gitarist Roland Dyens is overleden

De Franse gitarist Roland Dyens is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij is bekend van onder meer de werken "Tango en skaï", "Libra sonatine" en "Santo tirso". De Paris Guitar Foundation heeft het nieuws van zijn overlijden bekendgemaakt.

De Franse gitarist Roland Dyens is onverwacht overleden op 61-jarige leeftijd. De klassieke gitarist is gekend om zijn improvisatietalent, wat een zeldzaamheid is bij klassieke muzikanten.

Dyens is geboren in Tunis in Tunesië en bouwde een indrukwekkende carrière uit als gitarist en componist. Hij componeerde eigen werk, maar werkte ook als arrangeur voor Franse chansons en jazznummers. Daarnaast speelde hij ook werk van Chopin en Satie.

Roland Dyens had een concert gepland op 7 maart 2017 in DeSingel in Antwerpen.

Meest gelezen