KLM-Jumbo scheert laatste keer over strand Sint-Maarten

Gisteren is voor de laatste keer een Boeing 747 "Jumbo Jet" geland op de luchthaven van het Caraïbische eiland Sint-Maarten. Dergelijke landingen zijn spectaculair: omdat de landingsbaan van de luchthaven amper 2.300 meter lang is, moeten piloten hun toestel aan het begin van de piste aan de grond zetten. Daardoor scheren vooral grote vliegtuigen rakelings over Maho Beach, dat op enkele meters van het begin van de piste ligt.

Grote Jumbo Jets die rakelings over het strand landen: dat konden de badgasten op Maho Beach gisteren voor de laatste keer aanschouwen.

KLM vloog voor de laatste keer met een Boeing 747 naar Sint-Maarten. Vanaf morgen vliegt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij met een iets kleinere Airbus A330 naar het Caraïbische eiland, en dat zal bij de landing iets minder spectaculaire beelden opleveren.

Hoe dan ook blijft Maho Beach een populaire plaats voor vliegtuigspotters. Die kunnen zich daar samen met andere badgasten overigens ook laten "zandstralen", als vertrekkende vliegtuigen hun straalmotoren voor het opstijgen op volle kracht laten draaien. Sommige badgasten worden daarbij letterlijk de zee ingeblazen.