Nederland stuurt drie jonge zangeressen naar Songfestival

De Nederlandse meidengroep O'G3NE zal de eer van Nederland verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. De drie zussen uit de familie Vol stonden in 2007 al op het podium van het Junior Songfestival. Toen eindigden ze op de elfde plaats.

De Nederlandse omroep AVROTROS heeft aangekondigd dat de drie zussen van de meidengroep O'G3NE Nederland vertegenwoordigen op de komende editie van het Eurovisiesongfestival.

O'G3NE is de groep van de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol. In 2007 namen ze deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Wit-Rusland won toen de liedjeswedstrijd en O'G3NE eindigde op de elfde plaats.

Twee jaar geleden wonnen de drie zussen het vijfde seizoen van de talentenjacht "The voice of Holland". Het is nog niet duidelijk welk nummer de groep in Kiev zal zingen op het Eurovisiesongfestival. De groepsnaam O'G3NE staat voor "o-gene", de bloedgroep O die de moeder van de drie meisjes met haar dochters verbindt.

De 62e editie van het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats van 9 tot en met 13 mei. Op 9 en 11 mei worden de twee halve finales afgewerkt. De finale vindt plaats op zaterdag 13 mei.