Presley geeft Madonna postuum het nakijken

De Amerikaanse zanger Elvis Presley staat met zijn compilatiealbum "The wonder of you" op de eerste plaats in de Britse lijst met best verkochte albums. Het is het dertiende album van Presley op nummer één. Enkel The Beatles deden beter met vijftien albums op de eerste plaats in het Verenigd Koninkrijk. Madonna staat nu op drie met twaalf albums op de eerste plaats.

Elvis Presley staat met zijn compilatiealbum "The wonder of you" voor de dertiende keer op de eerste plaats in de lijst met best verkochte albums in het Verenigd Koninkrijk. Enkel The Beatles deden beter met vijftien albums op nummer één.

Tot vandaag moest Presley de tweede plaats delen met Madonna, die twaalf keer op de eerste plaats stond in de lijst van best verkochte albums.

"Ik ben enorm trots op wat mijn overleden echtgenoot heeft bereikt en ik dank de fans van Presley in het Verenigd Koninkrijk omdat ze zijn werk blijven appreciëren. Ik hoop dat ze blijven luisteren naar zijn muziek en de muziek koesteren zoals ik dat ook doe", reageert Priscilla Presley op het nieuws.

Elvis Presley (1935-1977) is een van de meest succesvolle zangers uit het tweede deel van de vorige eeuw. In 1956 scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit met "Heartbreak hotel". Presley is ook bekend van nummers als "Jailhouse rock", "Surrender", "Viva Las Vegas" en "Suspicious minds".