Woodstockveteraan haalt (alweer) uit naar Kanye West

De Amerikaanse zanger en gitarist David Crosby heeft in een interview met de internetzender WWHL uitgehaald naar de volgens hem talentloze brulboei Kanye West. "Kanye West kan niet zingen, niet schrijven en niet spelen. Iemand zou hem de albums van Ray Charles moeten sturen zodat hij kan leren zingen", aldus Crosby.

De 75-jarige David Crosby heeft nogmaals uitgehaald naar de volgens hem volledig overroepen hiphopartiest Kanye West.

"Wat me echt tegen de borst stuit is dat hij zichzelf uitroept tot de grootste levende rockartiest. Iemand zou hem eens bij Stevie Wonder moeten voeren zodat hij begrijpt wat een waarlijke artiest is. Daarnaast zou hij alle platen van Ray Charles eens moeten beluisteren zodat hij kan leren te zingen", aldus Crosby.

David Crosby is een van de grote figuren uit de folkrockscene van het tweede deel van de vorige eeuw. Hij maakte furore met de groep The Byrds en vormde eind de jaren 60 de supergroep Crosby, Stills, Nash and Young (CSNY).

In de bezetting met Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young stond Crosby op het podium van het Woodstock Festival in 1969. Neil Young ontwikkelde een haat-liefdeverhouding met de band en verliet CSNY na verschillende conflicten met zijn medemuzikanten.

Crosby blijft tot op de dag van vandaag touren met Stills en Nash. Hij is een van de meest gelauwerde artiesten uit de Amerikaanse rockmuziek. Vorig jaar uitte hij al kritiek op Kanye West. "Kanye West is een egotripper, hij is zo dom als een paal, hij creëert niets en helpt niemand", klonk het op twitter.

Kanye West valt in zijn uitlatingen in de pers moeilijk te betrappen op enige vorm van bescheidenheid. De hiphopartiest omschrijft zichzelf met plezier als "de grootste levende artiest" en "de stem van god".

In een interview met Rolling Stone gaf Crosby mee dat zijn uithaal naar West is wat hij is. "Ik ben in de problemen geraakt... maar dat is gezellig."