"Doctor Strange" is goudhaantje voor Disney en Marvel Comics

De nieuwe filmadaptatie van de comic van Marvel "Doctor Strange" heeft sinds de release deze week al bijna 80 miljoen euro opgebracht. De film met de Britse acteur Benedict Cumberbatch is al in 33 landen uitgebracht. De release in de VS is pas voor volgende week.

De nieuwe film "Doctor Strange" van Disney en Marvel Comics lijkt de kaskraker van het najaar te worden. De film werd de voorbije week uitgebracht in 33 landen en was meteen goed voor een omzet van net geen 80 miljoen euro.

"Doctor Strange" is gebaseerd op de gelijknamige comic. De film vertelt het verhaal van Stephen Strange die na een zwaar auto-ongeluk zijn heil zoekt in alternatieve geneeskunde. Hij ontwikkelt zich tot een machtige magiër, die de wereld van het kwade moet redden.

De samenwerking tussen Marvel Comics en Disney voor de productie van superheldenfilms legt de filmstudio geen windeieren. "Doctor Strange" is al de veertiende filmadaptatie van een comicstrip. Films als "Iron Man", "Captain America" en "The Avengers" deden het de voorbije jaren bijzonder goed in de bioscopen.