Geen brugdag voor banken en Bpost vandaag

Vandaag kunnen veel werknemers een brugdag nemen, omdat het morgen Allerheiligen is. Bpost en de banken doen daar niet aan mee. U krijgt dus wel gewoon post in de brievenbus, en ook de banken zullen open zijn.
Archieffoto

Op maandag 31 oktober zal de dienstverlening normaal verlopen, zo meldt Bpost. De postkantoren zijn open, de brieven en pakjes worden uitgereikt en de Contact Centers voor particulieren en bedrijven zijn bereikbaar. De postpunten volgen de openingstijden van de instelling of handelszaak waar zij gevestigd zijn.

Ook de banken zijn open. "Maandag is geen bank holiday, dus afgezien van individuele beslissingen van kantoren, zouden de banken open moeten zijn", zegt Febelfin. "Wij maken de brug niet."

Wat de diensten bij steden en gemeenten betreft, is er geen eenduidig beeld. "Elke gemeente of stad beslist daar zelf over", zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). In bijvoorbeeld Antwerpen en Gent zijn de openingsuren van de stadsdiensten vandaag aangepast. Enkele steden passen ook hun dienstverlening aan op 2 november, Allerzielen.

Dinsdag 1 november, Allerheiligen, is wel een wettelijke feestdag: de postkantoren en Contact Centers zullen dicht zijn, er worden geen kranten, brieven en pakjes uitgereikt. De rode brievenbussen zullen niet worden gelicht. Ook de banken en diensten van steden en gemeenten zullen dicht zijn

Meest gelezen