Metropolitan Opera in New York ontruimd na asverstrooiing

De beroemde Metropolitan Opera in New York is zaterdag geëvacueerd, nadat een toeschouwer een mysterieus wit poeder in de orkestbak had gestrooid. Dat gebeurde tijdens een voorstelling van "Guglielmo Tell" van Gioacchino Rossini, zo meldt de Metropolitan Opera.

Een toeschouwer heeft tijdens de tweede pauze van de ochtendvoorstelling in de Metropolitan Opera de as verstrooid van een overleden vriend.

De man die naar de orkestbak wandelde en er het poeder uitstrooide, kon nog niet geïdentificeerd worden, aldus de opera. De toeschouwers moesten daarop het operagebouw verlaten en de antiterrorisme-eenheid van de politie van New York heeft een onderzoek geopend en spoort de dader op.

Niemand raakte gewond bij het voorval. Uit onderzoek blijkt dat het ging om de as van een overleden vriend van de dader. De voorstelling van "L'Italiania in Algeri", die voorzien was voor zaterdagavond, werd in het kader van het onderzoek geannuleerd.