"Spoed 24/7" krijgt tweede reeks in het voorjaar

"Spoed 24/7" krijgt op Eén een tweede reeks in het voorjaar. Het programma haalt elke maandag 1 miljoen kijkers en is samen met "Thuis" een van de najaarstrekkers van de zender. "Spoed 24/7" werpt een blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven.

De reeks bezorgde de Vlaamse tv-wereld een primeur: productiehuis 100.000Volts filmde met 60 vaste camera's die opgehangen werden in de spoedafdeling. De eerste documentaire reeks loopt nog tot maandag 21 november en keert dan in het voorjaar terug. Alle opnames dateren van eind vorig jaar.

"We hadden na die zes weken filmen 8.000 uur materiaal", zei Stef Soetewey van 100.000Volts bij de voorstelling van "Spoed 24/7". "Van de 380 cases die we gefilmd hebben, worden er uiteindelijk 100 gebruikt. We begonnen pas te filmen wanneer een patiënt, of zijn familie, toestemming had gegeven. Achteraf konden alle patiënten ook hun verhaal bekijken en beslissen wat wel of niet werd uitgezonden."

Meest gelezen