PostNL "onaangenaam verrast" door mogelijk bod van Bpost

Bpost bevestigt in een persbericht dat het werkt aan een overname van het Nederlandse PostNL. Maar de interne gesprekken zijn nog niet in het stadium van de besluitvorming, zo luidt het. PostNL is "onaangenaam verrast" door de berichtgeving.

Bpost heeft het in een persbericht over een "mogelijke vriendelijke toenadering tot PostNL". Dat het nieuws gelekt is in de pers -via het Financieele Dagblad- betreurt het bedrijf. In mei sprong de overname al af omdat het nieuws van de overnamegesprekken was gelekt. Nu, zegt woordvoerster Barbara van Speybroeck, "is het uitgangspunt van bpost dat het om een onopzettelijk lek gaat".

Bpost benadrukt dat het nog gaat om interne gesprekken over de timing en de inhoud van de mogelijke overname. Gesprekken met PostNL zijn er niet meer geweest sinds mei.

Het Belgische postbedrijf spreekt dan ook tegen dat er al een aangepast voorstel klaar is. Daarover is nog geen beslissing genomen, zo luidt het. "De interne gesprekken zijn nog niet in het stadium van de besluitvorming."

Als de fusie nu wel doorgaat, zou het vierde postbedrijf van Europa ontstaan. Bpost telt 27.000 werknemers tegenover 49.000 voor PostNL, maar de beurswaarde van Bpost bedraagt 4,8 miljard euro tegenover 1,7 miljard euro voor PostNL. Dat komt omdat de financiële resultaten van Bpost de voorbije jaren veel beter zijn dan die van PostNL.

PostNL: "We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie"

PostNL zegt dat het "onaangenaam verrast" is door de berichtgeving over een mogelijk bod van Bpost. PostNL zegt voorts niet in gesprek te zijn met zijn Belgische evenknie. "We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie", aldus PostNL. "We hebben goede voortgang gemaakt in het implementeren van onze strategie en hebben de stabiliteit van PostNL in de afgelopen jaren versterkt."

Meest gelezen