"The Simpsons" schrijft televisiegeschiedenis

De Amerikaanse zender Fox heeft aangekondigd dat er een 29e en 30e seizoen van de komische animatiereeks "The Simpsons" in de maak is. Daarmee gaat "The Simpsons" het 40 jaar oude record van de serie "Gunsmoke" breken. Van "Gunsmoke werden er 635 afleveringen gemaakt. "The Simpsons" zal na de uitzending van het dertigste seizoen afklokken op 669 afleveringen.

"The Simpsons" bljift de televisierecords breken. De komische animatieserie met Homer, Marge, Bart en Lisa Simpson is al tijd de langstlopende televisieserie. De eerste aflevering van het programma werd uitgezonden in 1989.

Op dit ogenblik zendt Fox het 28e seizoen van "The Simpsons" uit. De komende televisieseizoenen zendt de zender het 29e en 30e seizoen uit.

"We hebben je te pakken "Gunsmoke". Je hebt een wedstrijd verloren waarvan je niet eens wist dat je er aan deelneemt", zegt Homer Simpson in een persmededeling. Homer Simpson verwijst daarmee naar het recordaantal afleveringen die de westernserie telde.

De 635 afleveringen van "Gunsmoke" werden van 1955 tot 1975 uitgezonden. "The Simpsons" gaat na de uitzending van de laatste aflevering van het 30e seizoen 669 afleveringen op de teller staan hebben. Geen enkele fictieserie doet beter.

"The Simpsons" is een van de meest gelauwerde tv-series van de voorbije decennia. De serie won 32 Emmy Awards en de bioscoopfilm die in 2007 uitgebracht werd was goed voor een omzet van bijna een half miljard euro. Ook vandaag blijft de serie met de gele figuurtjes miljoenen mensen aan het kleine scherm kluisteren. in de VS is de serie goed voor gemiddeld 7,2 miljoen kijkers per aflevering.

Meest gelezen