Servers van VUB en RTBF zouden door NSA gehackt zijn

Twee servers van de VUB en een van de RTBF staan op een lijst van servers die gehackt of ingezet zouden zijn door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Dat meldt L'Echo.

De lijst bevat honderden servers uit een vijftigtal landen. Een merendeel van de adressen op de lijst zijn gelinkt aan universiteiten, andere instellingen en overheidsagentschappen. Het gaat vooral om servers uit Rusland, China, Pakistan, maar ook uit een aantal Europese landen, waaronder België.

Hackerscollectief Shadow Brokers maakte de lijst met servers openbaar. Het collectief stond sinds kort in contact met Harold Martin, een vroegere NSA-medewerker die ervan beschuldigd wordt 50 terabyte aan data gestolen te hebben van de Amerikaanse inlichtingendienst.

De RTBF bevestigt dat de server al even niet meer gebruikt wordt.

Meest gelezen