Zware brand treft bedrijventerrein Houthalen

Op het bedrijventerrein Europark in Houthalen-Helchteren woedt een zware industriebrand, in een bedrijf dat bloemenvoeding produceert. Bijna alle Limburgse brandweerkorpsen zijn ter plaatse. Het getroffen bedrijf is volledig verloren, de aanpalende bedrijven konden gevrijwaard worden.

De brand brak uit rond 4 uur vanmorgen. Het getroffen bedrijf Oasis Floral Products stond in geen tijd in lichterlaaie. Er zijn geen gewonden gevallen. In de omgeving hangt een grote rookpluim. Er werd even gevreesd voor ontploffingsgevaar, maar dat is inmiddels geweken.

"Toen we pas toekwamen, woedde één grote vuurzee. De omliggende bedrijven zijn wel nooit écht bedreigd geweest. Dat was onze eerste bekommernis. Maar we hebben kunnen vermijden dat het vuur zou overslaan, naar het bos of omliggende bedrijven", zegt brandweerkapitein Joost Lismont. De brandweer moet wellicht nog de hele dag nablussen.

Rookpluim

"Alle brandweerkorpsen uit Limburg hebben met man en macht samengewerkt. De aanpalende bedrijven zijn gevrijwaard. Van het getroffen bedrijf zijn het magazijn en de productiehal volledig in de vlammen opgegaan", vertelt burgemeester Alain Yzermans (SP.A) van Houthalen-Helchteren.

De omgeving rond het industrieterrein is afgezet, omdat de bluswerken nog steeds aan de gang zijn. Er is een veiligheidsperimeter ingesteld van 100 meter rond het bedrijf. "Er hangt nog een grote rookpluim, die momenteel richting schietterrein gaat. Men onderzoekt nu welke stoffen daarin zitten, en in welke mate ze een gevaar vormen voor omwonenden. Maar alles is onder controle", aldus Yzermans.

Meest gelezen