Beurzen in Azië halen opgelucht adem na FBI-verklaring Clinton

Het nieuws dat de recent opgedoken e-mails van Hillary Clinton volgens de FBI geen reden zijn om de Democratische presidentskandidate te vervolgen, is goed ontvangen op de beurzen in Azië. Het verhoogt namelijk de kansen van Clinton om de Republikein Donald Trump, die in de ogen van beleggers voor onzekerheid staat, te verslaan.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen een grote impact hebben op de beurzen wereldwijd, is al maanden duidelijk. Clinton staat volgens de beleggers voor continuïteit, terwijl zakenman Trump -die bestaande handelsakkoorden wil heronderhandelen en hogere en forse invoerrechten wil invoeren- voor onzekerheid staat. En laat onzekerheid nu net iets zijn wat de beurzen willen vermijden.

Nadat de FBI had bekendgemaakt dat ze nog meer e-mails van Clinton gingen onderzoeken, rukte Donald Trump plots weer op in de peilingen. Het besef dat hij nog altijd kans maakte om president te worden, leidde dan ook tot een negatief beurssentiment.

Maar nu halen de beurzen dus opgelucht adem. Het nieuws dat ook de recent opgedoken e-mails geen reden zijn om Clinton te vervolgen, verhoogt namelijk Clintons kansen in de race naar het Witte Huis.

Op de beurs van Tokio sloot de Nikkei-index alvast af met 1,6 procent winst, de breed samengestelde Topix-index met 1,2 procent winst. Verwacht wordt dat de Europese beurzen de trend zullen volgen.

Meest gelezen