Duitse treindeuren sluiten 20 seconden eerder voor stiptere treinen

In Duitsland sluiten treinen de deuren sinds enkele weken niet langer tien seconden voor het vertrek, maar wel dertig seconden. Met de maatregel hoopt Deutsche Bahn de treinen stipter te laten rijden.

Treinvertragingen: ze zijn lang geen uniek Belgisch fenomeen. Ook onze oosterburen ondergaan ze lijdzaam. In de eerste helft van dit jaar kwam 78,4 procent van de Duitse IC-treinen op tijd aan, weet The Local. Vorig jaar kende liefst een derde van alle Duitse treinen een vertraging van minstens vijf minuten.

In een poging de treinen stipter te laten rijden, heeft Deutsche Bahn een resem maatregelen getroffen. Een daarvan springt in het oog: de deuren van de treinen sluiten sinds vorige maand twintig seconden eerder voor het vertrek, zo schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Voorheen sloten treinen de deuren nauwelijks tien seconden voor het vertrek, nu is dat dertig seconden. Volgens Deutsche Bahn werkt dit stiptere treinen in de hand.

De maatregel is een half jaar uitgeprobeerd in de stations van Keulen en Hannover en is sinds 17 oktober in het hele land uitgerold. Uit de testfase zou blijken dat de maatregel slechts voor een klein deel van de reizigers nadelig is, bijvoorbeeld in het geval van een aansluiting.

Meest gelezen