Justin Bieber geeft Beyoncé het nakijken op Europese MTV Awards

Op de MTV Awards in Rotterdam heeft het Canadese tieneridool Justin Bieber drie prijzen in de wacht gesleept. Bieber won in de belangrijke categorie Beste lied met zijn hit "Sorry", en ging ook aan de haal met de award voor Beste Canadese act, ten koste van Drake, Shawn Mendes, The Weeknd en Alessia Cara. Eerder op de avond won hij ook in de categorie Grootste fans. Beyoncé, die verschillende keren genomineerd was, won geen enkele prijs.
AP 2016
De punkrockband Green Day trad als laatste op.

Bieber, die vorig jaar ook al vijf awards mee naar huis mocht nemen, maakte opnieuw zijn rol van grote favoriet waar. Hij kreeg niet alleen een award voor zijn hit "Sorry", maar werd ook verkozen tot beste Canadese act.

Voor de uitzending had een massa Beliebers Bieber via Twitter en Instagram nog de prijs voor Grootste fans bezorgd. Jammer voor de vele fans, maar Bieber zelf was - net zoals vele andere winnaars - niet aanwezig op de uitreiking.

Lady Gaga, eveneens afwezig, won de prijs voor Beste vrouwelijke artiest en versloeg zo Beyoncé, Rihanna, Sia en Adele. Lady Gaga kreeg ook de prijs voor de Beste look. Shawn Mendes die de prijs voor Beste mannelijke artiest won (foto, midden), maakte van de gelegenheid gebruik om zijn moeder een gelukkige verjaardag te wensen.

De Nederlandse dj Martin Garrix - onlangs nog uitgeroepen tot beste dj ter wereld - won twee awards. Hij kreeg de prijs voor Beste world stage-optreden nadat hij eerder op de avond al het beeldje voor Beste elektronische act in ontvangst had mogen nemen.

AP 2016

Beyoncé, genomineerd voor maar liefst vijf awards, viel volledig naast de prijzen, net als Adèle. De Britse zangeres was eveneens in de running voor vier prijzen, onder meer voor Beste song voor "Hello".

Purperen hommage

Opvallend, in nagedachtenis van de dit jaar overleden zanger Prince waren alle MTV Awards dit jaar purper gekleurd. "Prince, we zullen je altijd missen", zei gelegenheidspresentatrice, de Albanees-Amerikaanse zangeres Bebe Rexha, in het begin van de uitzending, terwijl spots purperen lichtstralen over het publiek stuurden.

Rexha gaf zelf een van de meest opgemerkte optredens dit jaar door haar single "I've got U" te zingen en dansen rond een reusachtige letter U in namaakbont voorzien van ogen die de zangeres volgden bij elke stap die ze maakte.

AP 2016
AP 2016

Behalve van Bebe Rexha waren er ook optredens van Bruno Mars, Kings Leon, OneRepublic, Zara Larsson en Green Day (foto boven) die de prijs voor Internationaal icoon won. De Californische punkrockers sloten de show af met hun anti-establishmentnummer "American idiot", niet geheel ontoepasselijk op twee dagen voor de presidentsverkiezingen in hun land. Leadzanger Billie Joe Armstrong zei dat de groep blij was om aan de "afschuwelijke verkiezingsstrijd" in de VS te kunnen ontsnappen. "Het hele land staat op het punt een collectieve hartaanval krijgen."

Eerder deze week raakte al bekend dat zangeres Emma Bale de winnaar was van de MTV EMA-muziekaward voor Best Belgian Act 2016.

Meest gelezen