Koninklijk Paleis betuigt medeleven met familie Marc Sleen

Ook op Twitter regent het reacties op het overlijden van striptekenaar Marc Sleen. Het Koninklijk Paleis biedt "oprecht medeleven en vele gedachten naar zijn vrouw en familie" aan en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) roept iedereen op vanavond wafels op het menu te plaatsen als ode aan de traditionele "wafelenbak" aan het einde van elke Nerostrip.
Reporters

Minister Kris Peeters (CD&V) heeft het in zijn reactie over de "ontelbare uren leesplezier" die Sleen bezorgde aan "generatie na generatie, miljoenen kinderen en volwassenen", terwijl staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) het houdt op "Nero verliest zijn vader, België een cultfiguur".

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft het over een "afscheid in grote dankbaarheid: generaties met hem opgegroeid, uitzonderlijke striperfenis". Journalist en stripkenner Patrick Van Gompel, die Sleen persoonlijk kende, dankt de tekenaar dan weer "voor zoveel fantastische verhalen en zoveel vriendschap".

Meest gelezen