Kortste internationale vlucht duurt... 8 minuten

Een Oostenrijkse vliegtuigmaatschappij heeft een nieuwe verbinding tussen St. Gallen-Altenrhein in Zwitserland en Friedrichshafen in Duitsland opgezet. Vliegen duurt amper acht minuten. Daarmee is het de kortste internationale vlucht ter wereld.
CEN/Google maps

Twintig kilometer. Dat is de afstand in vogelvlucht over het Bodenmeer tussen St. Gallen-Altenrhein en Friedrichshaven. Per trein rond de oever van het meer rijden, duurt zowat twee uur. Met de auto lukt dat in ongeveer een uur.

Wie dat te lang vindt, kan sinds kort een beroep doen op de Oostenrijkse vliegtuigmaatschappij People's Viennaline. Die is begin deze maand gestart met een vliegverbinding tussen de beide steden. Amper acht minuten duurt deze vlucht die desalniettemin de grens tussen Zwitserland en Duitsland kruist. Daarmee is het de kortste internationale vliegverbinding ter wereld.

De nieuwe vlucht is eigenlijk een onderdeel van een langere verbinding tussen St. Gallen-Altenrhein en Keulen. Toch mikt People's Viennaline ook op zakenlui en pendelaars die gewoon het meer willen oversteken.

Meest gelezen