Laatste peilingen: Trump bijt in het zand, Clinton naar het Witte Huis

De meest recente peilingen geven aan dat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton president wordt met een voorsprong van enkele procenten op haar Republikeinse rivaal Donald Trump.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Clinton kan 44 procent van de kiezers overtuigen volgens een peiling van Selzer & Company waar Bloomberg over bericht. In dezelfde poll haalt Republikein Trump 41 procent, Libertair Gary Johnson 4 procent en Groene kandidaat Jill Stein 2 procent. De foutenmarge bedraagt 3,5 procent.

Een andere peiling die vandaag is vrijgegeven, is die van Fox News. Ook daar wint Clinton. Ze haalt hier 4 procent meer dan Trump. Ze haalt 48 procent en de Republikein overtuigt 44 procent van de kiezers. De foutenmarge bedraagt 2,5 procent.

Beide peilingen zijn -deels- afgenomen voor FBI-topman James Comey liet weten dat de politiedienst bij de oorspronkelijke conclusies van het e-mailonderzoek blijft.

Meest gelezen