Liefdesbrief uit WO II duikt op bij verloren voorwerpen in supermarkt

In het Verenigd Koninkrijk heeft een medewerker van een supermarkt een liefdesbrief uit WO II in een doos met verloren voorwerpen aangetroffen. Ze probeert nu de eigenaar te vinden.

Koekendozenromantiek bestaat al langer, maar in Leigh in de buurt van Manchester schuilt romantiek dezer dagen ook in dozen met verloren voorwerpen. Alles heeft te maken met een opvallende vondst die de 22-jarige Stacie Adamson heeft gedaan.

De jonge vrouw werkt in een lokale supermarkt en was recent een doos aan het sorteren met verloren voorwerpen die in de winkel waren achtergelaten. Plots merkte ze onderin de doos een oude enveloppe op. Daarin stak een brief uit WO II.

De brief is in juli 1945 door ene Dorothy neergepend en gericht aan haar vriend Harry Hughes die op dat moment als piloot in het Britse leger op Ceylon (vandaag Sri Lanka) was gestationeerd. Dorothy schrijft over het leven in het Verenigd Koninkrijk en haalt ook hun trouwplannen aan.

"Calling Blighty"

Stacie is vast van plan de eigenaar van de brief terug te vinden. Via Facebook heeft ze verschillende afbeeldingen verspreid, vooralsnog zonder resultaat.

Een simpele zoekopdracht op het internet heeft wel een spoor opgeleverd. Harry Hughes blijkt te figureren in een zogenoemde "Calling Blighty"-film. Dat zijn korte opnames die het Britse leger tijdens WO II in Zuid-Oost-Azië maakte en waarin het soldaten ter plaatse boodschappen voor het thuisfront liet inspreken. Ook Hughes heeft dat gedaan. In de opname noemt hij Dorothy zelfs bij naam.

"Het is het mooiste dat ik ooit heb gevonden"

Verschillende Britse media pikken het verhaal intussen op in de hoop dat iemand zich als rechtmatige eigenaar van de brief zal melden. "Ik hoop dat Harry nog leeft", vertelt Stacie aan Manchester Evening News. "Misschien is hij dood en is de brief van een familielid. Deze brief is waarschijnlijk de wereld rond geweest. Het is het mooiste dat ik ooit heb gevonden. Ik wil het gewoon graag terugbezorgen."

Meest gelezen