Marc Sleen krijgt allerlaatste (grote) wafelenbak

Hoeilaart gaat de overleden striptekenaar Marc Sleen op gepaste wijze eren. Komende zaterdag organiseert de gemeente een grote wafelenbak, een fijne knipoog naar de albums van Sleens geesteskindje Nero. In het gemeentehuis is ook een rouwregister opengesteld waarin de inwoners van de gemeente hun boodschap kunnen schrijven.

Wie de albums van Nero heeft gelezen snapt ongetwijfeld de bedoeling van de gemeente waar Sleen woonde en gisteren ook is gestorven. Een wafelenbak kwam voor het eerst voor in het album "De juweleneter" uit 1964 en was vanaf "Het groene vuur" in 1965 in élke strip op het einde te zien.

De gemeente Hoeilaart roept alle inwoners en sympathisanten op om komende zaterdag naar GC Felix Soie te komen met een wafelijzer om er zoveel mogelijk wafels te bakken. Het gemeentebestuur voorziet zelf het deeg. "Het is een passend eerbetoon voor een van onze bekendste inwoners", zo staat te lezen in het Facebookevenement.

De wafelenbak vindt plaats vlak na de uitvaart, die om 12 uur gepland staat in de Sint-Clemenskerk. De striptekenaar wordt daarna in intieme kring begraven op de begraafplaats Campo Santo in Gent.

De gemeente Hoeilaart heeft ook een rouwregister geopend. Het rouwregister ligt in de hal van het gemeentehuis. Teken kan tijdens de werkuren van maandag tot zaterdag tussen 8.15 en 16 uur.

Meest gelezen