Na de Ice Buckett en Water Bottle: de Mannequin Challenge

Na de Ice Buckett Challenge en de Water Bottle Challenge is er nu een nieuwe rage, vooral onder tieners: de zogenoemde Mannequin Challenge. Bedoeling is dat mensen blijven stilstaan zoals een mannequin of paspop. Hoe groter de groep mensen, hoe indrukwekkender de uitdaging.

Elk jaar zijn er wel meerdere rages, maar telkens weer is er eentje die uitschiet. De Mannequin Challenge circuleert al eventjes: mensen staan voor een tijdje stil -ze bevriezen als het ware- en op de achtergrond speelt muziek. De filmpjes die worden genomen van de uitdaging worden daarna massaal gedeeld op sociale media, op Twitter met #MannequinChallenge.

Het liedje dat speelt in de meeste clips is "Black beatles" van Rae Sremmurd (zie hieronder). Het Amerikaanse hiphop-duo ging de uitdaging op een concert ook aan.

De rage ontstond ergens in oktober met tieners op Amerikaanse middelbare scholen. Sinds begin deze maand is de Mannequin Challege pas echt viraal gegaan met duizenden videoposts.

Dit zou een van de eerste video's zijn:

En toen volgden er nog vele posts:

Meest gelezen