Olga Leyers keert niet met "Slimste mens"-record naar huis: "Dit is rot"

Olga Leyers heeft het deelnamerecord in "De slimste mens ter wereld" niet kunnen breken. De jongste dochter van muzikant Jan Leyers moest in het finalespel van haar elfde aflevering de duimen leggen voor nieuwkomer Kris Wauters. "Dit vind ik echt rot."

Olga Leyers heeft een ware triomftocht achter zich in de populaire Vier-quiz. Nadat ze donderdag de IJslandse chef Dagny Ros Asmundsdottir had weggespeeld, moest ze het vanavond - in haar elfde aflevering - opnemen tegen "De zevende dag"-presentatrice Ihsane Chioua Lekhli en nieuwkomer Kris Wauters. Er hing veel vanaf, want als ze deze aflevering overleefde, zou ze als eerste kandidaat ooit een twaalfde deelname op haar palmares hebben staan.

Chioua Lekhli blijkt net als afgelopen donderdag de sterkste van de hoop en wint de aflevering met 425 seconden. Leyers moet het in het finalespel met 328 seconden opnemen tegen Wauters (met 282 seconden).

Jim Carrey

In het begin lijkt alles vlot te gaan voor Leyers, maar vragen over de G7 en populaire namen voor de paus blijken haar plots minder te liggen. Ze roept snel "stop", waardoor Wauters tijd kan inhalen. Het is uiteindelijk een vraag over Jim Carrey die haar de das omdoet.

"Het (de overwinning van Wauters, nvdr.) is terecht, want ik kwam er niet op. Het is wel superjammer", reageert een emotionele Leyers in de uitzending. "Ik ben teleurgesteld. Dit is echt rot."

Het publiek geeft de kandidate een lange staande ovatie en roept haar naam meermaals. Wauters en Chioua Lekhli proberen haar te troosten. "Ik had het haar gegund, maar je moet gewoon het spel spelen", legt Wauters uit. "Jij gaat dit winnen", voorspelt de presentatrice van "De zevende dag".

Of ze dit seizoen effectief zal winnen, valt nog af te wachten. Wel zeker is haar terugkeer tijdens de finaleweek. Met elf deelnames zal dat naar alle waarschijnlijkheid in de laatste aflevering van dit seizoen - en dus meteen de grote finale - zijn.

"Club 11"

Het lijstje van kandidaten die stranden in de elfde aflevering is door het verlies van Olga Leyers weer een naam rijker. Eerder slaagden ook Bert Kruismans, Annelies Rutten, Freek Braeckman, Lieven Verstraete, Linda De Win, Peter Vandermeersch, Eva Brems, Otto-Jan Ham en Tom Waes er net niet in om de twaalfde aflevering te bereiken.

Gert Verhulst is tot nog toe de beste speler. Hij slaagde er als enige in om de elfde aflevering te winnen. Een twaalfde aflevering kon hij evenwel niet spelen, omdat de finaleweken van start gingen.

Meest gelezen