Originele plaat uit Kuifjesalbum "On a marché sur la lune" onder de hamer

Een originele plaat uit het Kuifjesalbum "On a marché sur la lune" ("Mannen op de maan") uit 1954 wordt binnenkort geveild. Het stuk moet tussen de 700.000 en 900.000 euro opbrengen, een nieuw record voor een plaat van de strip.

De plaat, waarvan de verkoop aanvankelijk niet was gepland, wordt samen met twintig tekeningen in Chinese inkt geveild. Tekenaar Hergé ontwierp die voor een reeks wenskaarten. Op de originele plaat staan Kuifje, Bobbie en kapitein Haddock in ruimtepak, klaar om naar de maan te vertrekken in de welbekende rood-witte raket.

"Het is een van de belangrijkste naoorlogse platen die, net zoals "Kuifje in Tibet" en "De juwelen van Bianca Castafiore", deel uitmaakt van een voor vele verzamelaars en stripliefhebbers mythisch geworden album", zei Eric Leroy, expert van de stripafdeling bij veilinghuis Artcurial. "Dit is een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de negende kunst. Werken van Hergé uit die periode komen maar zelden op de markt."

De veiling vindt plaats op 19 november in Parijs.

Meest gelezen