Oudste circusdirecteur van Europa is overleden

Bill Kartoum is overleden. De oudste nog actieve circusdirecteur van Europa is 87 jaar geworden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Bij het grote Vlaamse publiek werd Kartoum bekend als messenwerper in het Eén-programma "De laatste show".

Kartoum werd geboren in een oud Vlaams circusgeslacht. Hij was meer dan een directeur, zo was hij in zijn jonge jaren ook levende kanonskogel, leeuwentemmer, draadloper, illusionist, scherpschutter, muzikant en acteur in spaghettiwesterns. Hij toerde rond en speelde in internationale nachtclubs in Libanon en Irak.

Maar het grote Vlaamse publiek leerde hem kennen in het Eén-programma "De laatste show". Daarin was hij te zien als messenwerper.

Kartoum lag sinds eind augustus in het ziekenhuis in Wilrijk. Hij overleed aan de gevolgen van een bloedklonter na een diepe val bij de afbraak van een hangar. 

Herbekijk hier het fragment uit "De laatste show"

Meest gelezen