Problemen met infoborden op Zaventem opgelost

Op de luchthaven van Zaventem zijn er de hele ochtend problemen geweest met de infoschermen waarop de gate-nummers normaal worden weergegeven. De oorzaak was een computerprobleem, waardoor de gate-info niet doorkwam op de app van de luchthaven. Rond het middaguur waren de problemen opgelost.

Wie maandagochtend het vliegtuig moest nemen, kon op de infoschermen aan de gates niet lezen aan welke gate hij/zij moest zij. Het probleem - twee databases die slecht met elkaar communiceerden - duurde de hele voormiddag en was pas tegen de middag opgelost.

Intussen werd extra luchthavenpersoneel naar de gates gestuurd om reizigers die niet wisten aan welke gate ze moesten zijn wegwijs te maken. Het vliegverkeer ondervond volgens Brussels Airport geen hinder door het informaticaprobleem.

Meest gelezen