Ruim half miljoen dagtoeristen voor kust tijdens herfstvakantie

De kust heeft tijdens de herfstvakantie ongeveer 550.000 dagtoeristen gelokt. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer na een bevraging van de toeristische sector. Het najaar is erg belangrijk voor zowel horeca, winkeliers als uitbaters van toeristische trekpleisters. Bijna een derde van de inkomsten wordt namelijk geboekt in die periode.
Foto Kurt bvba

De kust blikt tevreden terug op de herfstvakantie. Vooral het verlengde weekend van 1 november werd door het mooie weer een voltreffer. "Tijdens het eerste weekend noteerden hotels een bezetting van 90 procent of meer", aldus Franky De Block, voorzitter van Westtoer. Op zondag 30 oktober trok de zee 125.000 dagtoeristen en ook op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november trokken ongeveer 100.000 toeristen naar de kust. In de tweede helft van de week lag de bezettingsgraad rond 70 procent. Het tweede weekend was goed voor een hotelbezetting van ongeveer 80 procent.

Het najaar is belangrijk voor de toeristische sector aan de kust. Bijna een derde van de inkomsten wordt geboekt in de laatste vier maanden van het jaar. Kustgemeenten spelen daar ook op in met een goed gevulde evenementenkalender. De kust hoopt ook op goed weer voor het komende verlengde weekend.

Meest gelezen