Russische leger hervat aanvallen op Aleppo nog niet

Het Russische leger gaat de aanvallen op de felbevochten Syrische stad Aleppo nog een tijdlang onderbreken. Dat heeft het Kremlin vandaag gezegd. Rusland had eerder al een humanitaire pauze ingelast in de stad.
AFP or licensors

Hoewel die pauze intussen is afgelopen, zullen de bombardementen op Aleppo niet meteen worden hervat, stelt Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov. "Als de rebellen geen offensief ondernemen, of geen agressieve campagne opzetten, acht de president het opportuun om het staakt-het-vuren te verlengen", klinkt het.

Rusland voert al enige tijd aanvallen uit op de verdeelde stad Aleppo, die deels door rebellengroepen en deels door de regering van Assad wordt gecontroleerd. Rusland, dat het regime van Assad steunt, had eenzijdig een humanitaire pauze ingelast om de rebellen de mogelijkheid te geven om via corridors de stad te verlaten. Maar er hebben nauwelijks rebellen van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Meest gelezen