Snapchat lanceert Clinton-filter, morgen is Trump aan de beurt

Ook op Snapchat kunnen Amerikanen niet ontsnappen aan de nakende presidentsverkiezingen. Zo is er sinds vandaag een filter van Hillary Clinton, morgen is er eentje van Donald Trump.

Clinton

De geofilter die door het campagneteam van Hillary Clinton wordt gesponsord is sinds vandaag beschikbaar en laat Snapchatters de mogelijkheid om de slogan "I'm with her" (Ik sta aan haar kant, nvdr.) te laten meekomen. Snapchatters kunnen zich daarnaast ook (via een "lens") het kapsel en het mantelpakje van Clinton laten aanmeten.

Trump

Dinsdag, op de verkiezingsdag, lanceert Snapchat in heel Amerika de "Trump"-geofilter. Dat de Trump-geofilter niet met de Clinton-geofilter wordt gelanceerd, heeft volgens Buzzfeed te maken met het feit dat Snapchat slechts één gesponsorde geofilter per dag toestaat en daarbij het first come first served-principe hanteert. Hoe de filter eruit zal zien, is nog onduidelijk.

Wat moet dat kosten?

Wat de kostprijs van zo'n (geo-)filters en lenzen is? Zo'n 450.000 dollar per dag, meent Buzzfeed, voor speciale evenementen kan de prijs zelfs oplopen tot 700.000 dollar. Voor die prijs zou een campagneteam in een dag tijd ongeveer 41 procent van de Amerikanen tussen 18 en 34 jaar kunnen bereiken.

Meest gelezen