Spaanse oma rijdt halve eeuw zonder rijbewijs rond

In Spanje heeft een vrouw van 74 aan de rechter toegegeven dat ze sinds 1963 zonder rijbewijs met de wagen rijdt. Dat meldt La Voz de Galicia. Al die tijd is ze nooit gecontroleerd en heeft ze nooit een ongeval veroorzaakt.
(archieffoto)

Rebellen komen in alle vormen en maten, zo ook in de hoedanigheid van een vrouw van 74 uit Ferrol in de Spaanse regio Galicië. 53 jaar geleden besloot ze zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen... en dat is ze gewoon blijven doen.

Pas toen ze recent bij een klein ongeval betrokken raakte, liep ze tegen de lamp. Toen de politie haar om haar rijbewijs vroeg, bekende ze spontaan dat ze dat niet had.

Voor de rechtbank in A Coruña heeft ze die bekentenis herhaald. Toen de rechter haar voorts vroeg hoe lang ze al zonder rijbewijs rondrijdt, gaf ze grif toe dat ze het al doet sinds 1963. Al die tijd heeft ze nooit een ongeval veroorzaakt. Evenmin is ze ooit door de politie gecontroleerd.

Uiteindelijk is de vrouw er met een werkstraf van 32 dagen van af gekomen.

Meest gelezen