Trump mag van zijn adviseurs niet meer op Twitter

Donald Trump heeft zelf geen toegang meer tot Twitter. Zijn account is volledig overgenomen door zijn communicatieteam. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Zijn adviseurs willen daarmee voorkomen dat de Republikeinse presidentskandidaat in de belangrijke laatste dagen en uren van de verkiezingscampagne een online rel start.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Wie Donald Trump op Twitter volgt, heeft het misschien al opgemerkt. De laatste tijd zijn de berichten die hij de wereld instuurt opvallend proper en rustig. Er was tot voor kort een duidelijk verschil op te merken tussen de Twitterberichten die zijn campagneteam opstelt, met hashtags, foto’s en opgekuiste taal, en de berichten die hij persoonlijk post, met hoofdletters en scheldwoorden.

Volgens verschillende Amerikaanse media mag Trump van zijn communicatie-adviseurs niet meer op Twitter. In het verleden is de Republikein al een aantal keer zwaar uit de bocht gegaan op sociale media. Zijn campagneteam wil voorkomen dat hij dat opnieuw doet in de belangrijke laatste dagen en uren van de verkiezingscampagne. Hij zou zelf wel nog meeschrijven aan sommige van de Twitterberichten.

Meest gelezen