Uitgeverij brengt hommagealbum uit als laatste wens van Sleen

Naar aanleiding van het overlijden van striptekenaar Marc Sleen brengt Standaard Uitgeverij een speciaal hommagealbum uit. Dat gebeurt volgens de uitgeverij op uitdrukkelijke voorafgaande vraag van Sleen. Het gaat om een versie van "Zilveren tranen", het laatste album uit de Nero-reeks, aangevuld met persoonlijke getuigenissen en onuitgegeven illustraties. Sleen en zijn familie stelden het zelf samen.
REPORTERS/JORGE DIRKX

"Met het overlijden van Marc Sleen is een fundament onder de Vlaamse strip weggeslagen", reageert Jeroen Overstijns, CEO van WPG Uitgevers België, waartoe Standaard Uitgeverij behoort. "Hij maakte niet zomaar Nero, niet zomaar De Lustige Kapoentjes. Samen met Willy Vandersteen heeft Marc iets gecreëerd dat onze Vlaamse cultuur richting gegeven heeft. Hij heeft een stempel gedrukt op onze kunst, maar meer nog op onze fantasie en op onze humor."

Standaard Uitgeverij prijst voorts Sleens "buitengewone fantasie en mensenkennis" zoals die tot uiting kwamen in zijn strips en stelt het overlijden van de tekenaar "met enorme droefheid" vernomen te hebben. In een gezamenlijke mededeling betuigen de uitgeverij en de Stichting Marc Sleen - die zich tot doel stelt het werk van de auteur te bewaren, ten toon te stellen en bekend te maken bij een groter publiek - hun medeleven aan de nabestaanden.

Meest gelezen