Zeven jaar cel voor daders groepsverkrachting in Oostende

Vier mannen van Iraakse origine zijn door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 7 jaar voor de groepsverkrachting van een 17-jarig meisje in Oostende. Bij de feiten waren ook drie minderjarige verdachten betrokken.

De groepsverkrachting van het 17-jarige meisje dateert al van eind november 2015, maar kwam pas in januari bij toeval aan het licht. De school van één van de verdachten schakelde namelijk de politie in naar aanleiding van een foto waarop een van de verdachten poseerde met een wapen. Op het gsm-toestel van de verdachte werden toen ook beelden aangetroffen van de groepsverkrachting. De feiten werden onder invloed van alcohol gepleegd in een privéwoning in Oostende. Het slachtoffer was het vriendinnetje van een van de daders.

Meest gelezen