"Ik zal mijn best doen als ik het geluk heb te winnen"

Presidentskandidaat Hillary Clinton en haar man, gewezen president Bill Clinton, hebben hun stem uitgebracht in Chappaqua in de staat New York. "Zoveel mensen rekenen op het resultaat van deze verkiezingen, wat dit betekent voor ons land en ik zal mijn best doen indien ik het geluk heb vandaag te winnen", verklaarde Hillary Clinton bij het verlaten van het stemlokaal.
Hillary Clinton brengt haar stem uit in het stemhokje.

Voormalig Democratisch president Bill Clinton en kandidaat-president Hillary stemden even na 14 uur Belgische tijd nabij hun woonst in Chappaqua in de staat New York.

Clinton werd al meer dan een uur opgewacht door zowat 150 enthousiaste aanhangers. "Zoveel mensen rekenen op het resultaat van deze verkiezingen, wat dit betekent voor ons land en ik zal mijn best doen indien ik het geluk heb vandaag te winnen", zei de Democratische "hopeful" bij het verlaten van het stemlokaal. Minutenlang schudde zij daarna handjes van aanhangers van wie ze sommigen leek te herkennen.

Op vraag van een journaliste die haar vroeg of ze zenuwachtig was als eerste vrouwelijke presidentskandidate van een grote partij, antwoordde Clinton: "Ik ben echt heel blij, gewoon heel blij. Al mijn vrienden en buren... dat stemt mij echt gelukkig".

Eerder ging ook haar running-mate Tim Kaine stemmen in Richmond in de staat Virginia, samen met zijn echtgenote Anne Holton, zijn ouders en twee buren, meldde Fox News.

Ook huidig vicepresident Joe Biden heeft zijn stem al uitgebracht. President Barack Obama deed dit al weken geleden.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
AFP or licensors

Meest gelezen