"Sta achter Clinton en aan de juiste kant van de geschiedenis"

Heel wat bekende sterren hebben zich op de laatste campagnedag achter Hillary Clinton geschaard, onder anderen Bruce Springsteen, Madonna, Lady Gaga en Bon Jovi. "Laten we allemaal onze rol spelen zodat we achteraf kunnen terugkijken naar 2016 en kunnen zeggen dat we aan de zijde van Hillary Clinton stonden, aan de juiste kant van de geschiedenis", sprak Springsteen in Philadelphia.

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft tijdens de laatste campagnedag alle registers opengetrokken in Philadelphia. Voor meer dan 40.000 aanwezigen en in primetime werd ze aangeprezen door bekende artiesten als Bruce Springsteen, Bon Jovi en Lady Gaga.

Voor Bruce Springsteen is de keuze duidelijk. "Als we morgen onze taak uitvoeren, staat hier de nieuwe president, Hillary Clinton. Haar kandidatuur is gebaseerd op intelligentie, ervaring en op een visie van een Amerika waar iedereen telt. Donald Trump wil onze gekoesterde democratie enkel beschadigen."

Bon Jovi: "Kies voor hoop en optimisme"

Jon Bon Jovi voert al maandenlang campagne voor Hillary Clinton. Hij herinnerde de Amerikanen aan het feit dat de wereld de Amerikaanse verkiezingen op de voet volgt.

"Ik ken mevrouw Clinton al twintig jaar, Ik weet wat ze heeft meegemaakt om tot op dit punt te komen en ik ben heel fier om hier te staan en mijn steun uit te spreken. Ik wil morgen ontwaken in een wereld van hoop en optimisme, en ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat net als mevrouw Clinton wil", aldus Bon Jovi.

Lady Gaga: "Hillary Clinton verenigt de natie"

Lady Gaga zei op de campagnebijeenkomst van Hillary Clinton dat de Democratische kandidate de volgende president van de Verenigde Staten moet worden.

"Het is onwaarschijnlijk hoe hard een vrouw wordt aangepakt tijdens deze campagne. Hillary Clinton heeft deze haat- en moddercampagne tegen haar met waardigheid doorstaan. De brute en verdelende aanpak van haar tegenstander wil het hele land tegen elkaar opzetten. Hillary Clinton verenigt de natie."

Madonna: "Clinton houdt Amerika groot"

Ook de Amerikaanse zangeres Madonna sprak haar steun uit voor Hillary Clinton. Tijdens een verrassingsoptreden in Manhattan in New York zei de zangeres dat "Clinton Amerika groot zal houden", in plaats van opnieuw maken, zoals Trump het steeds stelt.

"We gaan een president verkiezen die geen vrouwen discrimineert, geen mensen uit de holebigemeenschap discrimineert en die geen muur rond ons land wil bouwen om ons land van de wereld af te snijden. Kan ik daarvoor een "amen" krijgen?", zei Madonna, waarop het publiek uit volle borst "amen" riep. Daarna zong ze "Express yourself".

Meest gelezen