"Stripgids" verschijnt vanaf 2017 twee keer per jaar

Stripgids, "het oudste stripblad van Vlaanderen", verschijnt niet langer vier keer per jaar, maar wordt in 2017 een halfjaarlijkse uitgave. Tegelijkertijd wordt de digitale versie van het blad onder handen genomen. Een deel van de artikels zal wel achter een betaalmuur zitten. Dat maakt Stripgids dinsdag bekend.

Stripgids bekommert zich al 42 jaar om het reilen en zeilen in de wereld van het beeldverhaal. Maar zoals veel tijdschriften kan Stripgids het licht van de zon niet meer ontkennen. Daarom krijgt het tijdschrift, naast de papieren versie, een volwaardige digitale versie.

Op de website zullen de kortere artikels en het stripnieuws nog gratis te raadplegen zijn. Langere artikels en interviews zitten wel achter een betaalmuur, laat Stripgids weten.

De ontwikkeling van de digitale versie heeft wel gevolgen voor de papieren versie. Die zal vanaf volgend jaar niet langer vier keer per jaar verschijnen, maar slechts om de zes maanden.

Tot slot is de redactie van het tijdschrift hertekend. De leiding van Stripgids komt in de handen van Simon Spruyt, Marnix "Nix" Verduyn, Marc Legendre, Judith Vanistendael, Karl van den Broeck en Roel Daenen. Hoofdredacteur Toon Horstens kondigde afgelopen zomer zijn afscheid van het tijdschrift aan.

Meest gelezen