"Wat gebeurt er hier nou allemaal?"

Bouwvakker, 26 jaar, vrijgezel en afkomstig uit Almere. Maar met de juiste looks die door een toevallige Britse toeriste werden opgemerkt. Sinds enkele dagen ziet het leven van Nicky Libert er dan ook helemaal anders uit, met aandacht van over de hele wereld. Tot mediawebsite Buzzfeed toe, wat het aantal volgers op zijn Instagramaccount deed stijgen van 400 tot bijna 27.000.

De foto werd genomen door een 21-jarige studente fotografie, Danika. "Ik was op vakantie met een paar vrienden in Amsterdam, toen hij me opviel. Ook al neem ik iedere dag opnieuw foto’s, toch wilde ik hem niet overvallen. Maar mijn vrienden moedigden me aan en zo zijn we aan de praat geraakt", aldus Danika op Buzzfeed News.

De foto’s resulteerden in internetfaam voor Libert, die het op Het Parool en AT 5 mocht uitleggen: "Ze kwam naar me toe om te vragen of ik model was. Ik zei: "Nee, anders stond ik hier niet.""

"Ik sta van het succes ook helemaal te kijken. Wat gebeurt er hier nou allemaal? Ik word wakker en mijn Instagramaccount ontploft gewoon. Ik had het niet zien aankomen, heel eerlijk gezegd. Het is hard gegaan."

"Waar dat eindigen gaat? Ik weet het niet. Ik wacht het rustig af. Ik weet helemaal niet wat er gaat gebeuren. We zien wel wat ervan komt. En tegen een modellencarrière zeg ik geen nee."

"Inderdaad, ik ben de vrolijke noot hier op het werk. Ik lach heel graag. Ik krijg die opmerking ook voortdurend te horen." Zoals ook blijkt uit de beelden van AT5 (Libert komt aan het woord vanaf 1:00):

Meest gelezen