Alle buitenaardse stemmen zijn binnen: Deze astronaut heeft gestemd

De Amerikaanse astronaut Shane Kimbrough heeft zijn stem uitgebracht vanuit het Internationaal Ruimtestation ISS. Hij is de enige astronaut die dit jaar vanuit de ruimte stemt. Alle "buitenaardse stemmen" voor deze presidentsverkiezingen zijn dus binnen.

Astronauten die zich niet op aarde bevinden, kunnen niet snel langs het stembureau om hun stem uit te brengen. Vandaar dat ze vanuit de ruimte kunnen stemmen. Ze moeten er wel een pak vroeger aan beginnen dan de gemiddelde Amerikaan. Als een astronaut wil stemmen, moet hij dat al een jaar op voorhand aangeven.

Het is al sinds 1997 mogelijk voor Amerikaanse astronauten om hun burgerplicht te doen vanuit de ruimte. NASA-astronaut David Wolf was de allereerste Amerikaan die in de ruimte heeft gestemd. Hij bevond zich toen op het voormalige Russische ruimtestation Mir. Kimbrough is nu de meest recente astronaut die vanuit de ruimte heeft gestemd. Het is niet bekend op welke kandidaat hij heeft gestemd.

Meest gelezen