Bozar in Brussel virtueel te bezoeken bij Google

Google Arts & Culture heeft het Brusselse kunstencentrum en museum opgenomen in zijn aanbod. Surfers kunnen het museum virtueel bezoeken aan de hand van Google Street View. De online tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt met onuitgegeven archiefbeelden.

Het kunstencentrum Bozar in Brussel kan voortaan virtueel worden verzocht met Google Arts & Culture. Met behulp van Google Street View kan je het museum bezoeken op het internet.

De nieuwe toepassing biedt ook een bezoekervaring in 360° aan. Er worden ook onuitgegeven archiefstukken getoond.

De virtuele rondleiding in het kunstencentrum dat gebouwd werd door Victor Horta is een uitbreiding van de huidige tentoonstelling "The centre for fine arts of Victor Horta", een online-expo met onuitgegeven archiefbeelden.

"De samenwerking met Google Arts & Culture is voor Bozar een grote stap voorwaarts", meldt Paul Dujardin, de artistiek directeur van Bozar. "Ons nieuwe digitale platform biedt bezoekers verschillende tools om cultuur anders te ervaren, maar het stimuleert kunstenaars en onderzoekers ook om samen nieuwe velden te verkennen."

Meest gelezen