Britse Paleis bevestigt relatie tussen prins Harry en actrice Meghan Markle

De Britse prins Harry (32) heeft een relatie met "Suits"-actrice Meghan Markle (35). Kensington Palace bevestigt de geruchten nu officieel met een tweet. De relatie is nog pril en de prins is boos dat de pers al weken met zijn nieuwe vriendin op de voorpagina's uitpakt.

De Britse pers was er al wéken zoet mee: de al dan niet romance tussen Meghan Markle en Harry, broer van prins William. Op menig voorpagina van tabloids en zelfs in de kwaliteitskranten prijkte het verhaal. Er zijn liters inkt over de actrice gevloeid in columns. Paparazzi vielen haar lastig, de prins werd zelfs met Halloween gespot in een Canadese luchthaven, op bezoek bij zijn nieuwe vriendin. Markle woont, werkt en leeft immers in Toronto.

In een mededeling van het Britse Paleis staat nu letterlijk "girlfriend", waarmee de geruchten duidelijk worden bevestigd. Méér nog: in het officiële bericht maakt Harry zich boos omdat zijn geliefde opgejaagd wordt door de pers. Niet echt ideaal voor een prille relatie.

Van inbreken tot het lastigvallen van een ex-liefje

"Harry is er zich van bewust dat er grote aandacht bestaat voor zijn privéleven. Het went nooit, maar hij heeft geprobeerd een dik olifantenvel te kweken", leest de tweet. "Maar afgelopen week is er een grens overschreden." Daarmee wijst de prins op de racistische en seksistische ondertonen in heel wat artikels en op sociale media. Markle is "slechts" een actrice en ze heeft een zwarte moeder.

"Prins Harry maakt zich zorgen over de veiligheid van juffrouw Markle en is zwaar teleurgesteld dat hij er niet in geslaagd is haar voldoende te beschermen", klinkt het verder. Blijkbaar hebben paparazzi geprobeerd om in te breken in de woonst van Markle en hebben ze via vrienden, collega's en een ex-vriendje geprobeerd om meer te weten te komen over de relatie.

Hoe het eigenlijk begon? Met de Invictus Games

De twee hebben elkaar leren kennen op de Invictus Games in Orlando afgelopen mei. De Paralympische Spelen voor gewonde oorlogsveteranen waren een groots opgezet initiatief van de prins. Markle, een brunette en actrice in de Amerikaanse serie "Suits", zet zich wel vaker in voor goede doelen. Op het evenement werden de eerste contacten dus gelegd.

Storms Media Group is a News Agency specializing in late breaking celebrity News & Images. © 2014 Storms Media Group Inc. All rights reserved
Josiah Kamau

Meest gelezen