Brussels metroverkeer tijdlang onderbroken wegens verdacht pakket

In Brussel is het metroverkeer niet langer onderbroken op de lijnen 2 en 6. Metrostation Ossegem is opnieuw open na de vondst van een verdacht pakket daar.

Het metroverkeer was vanochtend een tijdlang op politiebevel onderbroken tussen de stations Delacroix en Simonis. Dat kwam omdat er in het station Ossegem een verdacht pakket was gevonden. Dat station werd gesloten en ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse.

Intussen is het verkeer opnieuw hervat, meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Het ging om loos alarm, bevestigt de politie.

Het verdachte pakket werd door een schoonmaakploeg gevonden bij een vuilnisbak op een van de perrons in station Ossegem. De stations in de buurt, met name Beekkant en Simonis, werden een tijd extra bewaakt.

Meest gelezen