Deel van Japanse straat verdwijnt in groot zinkgat

In de Japanse grootstad Fukuoka heeft een groot zinkgat een deel van een hoofdstraat opgeslorpt. Niemand raakte gewond, maar het materiële ongemak in het centrum van de stad is niet gering.

Het zinkgat ontstond volgens getuigen met een "boem", net voor zonsopgang deze ochtend. Tegen de namiddag plaatselijke tijd was het gevaarte al 30 meter lang en 15 meter diep.

Verkeerslichten, voetpaden en de vier rijvakken verdwenen in het gat. Voetgangers werden weggeleid en mochten zeker geen sigaret opsteken uit vrees voor een gaslek. Waterleidingen barstten, en her en der viel de stroom uit, ook op de internationale luchthaven van Fukuoka. Gebouwen rondom het zinkgat werden deels geëvacueerd omdat het zinkgat gevaarlijk dichtbij kwam.

Mogelijk is het zinkgat veroorzaakt door de aanleg van een metrolijn in de buurt, al is het onderzoek naar het incident nog aan de gang. De burgemeester van de stad Fukuoka is alvast niet te spreken en belooft de schade snel te herstellen.

Meest gelezen