Delhaize zet discountformule Red Market stop

Warenhuisketen Delhaize trekt de stekker uit zijn discountformule Red Market. De dertien bestaande winkels worden omgevormd tot zelfstandige AD- of Proxy Delhaizewinkels, zo meldt Delhaize.

De 254 mensen die in de Red Market-winkels werken, zullen door de zelfstandige eigenaars worden overgenomen. "Ze behouden dus hun job en dit onder de huidige loon- en arbeidsvoorwaarden", aldus Delhaize.

Volgens de warenhuisketen heeft het merk zijn nut bewezen, maar zouden er "belangrijke en risicovolle investeringen" nodig geweest zijn om het concept verder uit te rollen. "Er wordt nu dan ook formeel gekozen om de investeringsmiddelen te concentreren op de uitbouw van een sterk Delhaize-merk", zo staat in een persbericht.

De eerste Red Market werd in 2009 geopend in het Naamse Gembloers. Van de huidige dertien winkels waren er drie in Vlaanderen (Gent, Opwijk en Tielt-Winge).

Meest gelezen