En wat doet Obama vandaag? Juist, basketten

Wat doet Barack Obama op de dag dat alle schijnwerpers gericht zijn op zijn mogelijke opvolgers? Hetzelfde als op verkiezingsdag vier en acht jaar geleden: een partijtje basketballen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Barack Obama draagt zijn "basketsloefkes".

Het moet de favoriete bezigheid van Obama op een verkiezingsdag zijn: basketballen. Hij deed het zowel op 4 november 2008, toen hij zelf een eerste keer een gooi naar het presidentschap deed, als op 6 november 2012, toen hij hoopte een tweede termijn binnen te halen.

Ook vandaag heeft Obama enkele uren na het begin van de stembusgang zijn "sloefkes" aangetrokken voor een partijtje basketbal. Hij koos voor een terrein op de militaire basis Fort McNair in de buurt van Washington. Vier en acht jaar geleden verkoos hij nog zijn thuisbasis Chicago om een balletje te werpen.

Hoe dan ook doet Obama het beter rustig aan op het terrein. Tijdens een spelletje basketbal in november 2010 scheurde hij zijn lip toen hij een elleboog van een tegenstander in zijn gezicht kreeg. Toen had hij liefst 12 hechtingen nodig.

Basketten op verkiezingsdag in 2008 en 2012 bracht Obama telkens geluk. De vraag is of dat ook deze keer het geval zal zijn en zijn kandidaat Hillary Clinton het presidentschap in de wacht sleept.

Meest gelezen