Eurosonic Noorderslag strikt in totaal 350 bands

Ruim 350 bands uit 31 landen staan van 11 tot en met 14 januari op het podium tijdens Eurosonic Noorderslag in het Nederlandse Groningen. De organisatie van het festival maakte bekend dat er weer 84 acts zijn bevestigd, met behoorlijk wat Belgische inbreng.

Eurosonic Noorderslag is dé plek om nieuwe Europese muziek te ontdekken. Het evenement bestaat uit een festival, een conferentie, awardshows en radio- en tv-uitzendingen.

Tijdens Eurosonic draait het om de nieuwste en veelbelovende Europese acts, die in ruim dertig zalen in de stad zijn te zien. Op Noorderslag, dat zich traditiegetrouw afspeelt op de zaterdag, is het de beurt aan de Nederlandse muziek in poppodium De Oosterpoort.

Het evenement was dit jaar uitverkocht met meer dan 42.000 bezoekers. Van 11 tot en met 14 januari staan er verschillende Belgische acts op het podium met onder anderen Baloji, Bazart, Cocaine Piss, Coely, Delv!s, Jan Swerts, Mustii, Taxiwars en Warhaus.

Meest gelezen