Heeft u misschien interesse voor "de slechtste job"?

Een hilarisch eerlijke jobadvertentie, maar daarom niet minder serieus. Ryanair-topman Michael O’Leary, zelf niet verlegen om een stunt, is op zoek naar een persoonlijke assistent en noemt die zelf "de slechtste job in Ierland". Met een vraagteken dan wel. Maar de kandidaat-assistent heeft liefst een zo dik mogelijke huid, een engelengeduld, een afkeer voor lulkoek, een eigen verzameling van bedverhaaltjes en een talent om ook zichzelf belangrijk te vinden. Om daarmee dan keihard te kunnen werken, met veel slapeloze nachten en eenzame dagen.

Dat werk bestaat dan uit normalere taken als beleggingsanalyses en projectbegeleiding die dan wel eindeloos saai kunnen zijn en heel wat pampering van de baas inhouden.

Mocht de sollicitant daarnaast een dub-fan, een supporter van Manchester United of een fietsfanaat zijn, dan is alle moeite om te solliciteren tevergeefs. Zo’n persoon zal opgespoord, gemarteld en neergeschoten worden. Maar als alles goed zit, dan wacht de kandidaat een prachtige carrière bij de luchtvaartmaatschappij.

Mocht u toch nog geïnteresseerd zijn in wat O’Leary, "misunderstood but beloved", als wellicht de slechtste job van Ierland vindt, meer info vindt u hier. U kunt solliciteren tot 18 november.

Meest gelezen