Hollywood sluit Mel Gibson in de armen op Hollywood Film Awards

Heel wat grote sterren uit de filmwereld hebben het gala van de Hollywood Film Awards bijgewoond in het Beverly Hilton Hotel. Onder anderen Mel Gibson, Natalie Portman, Robert De Niro en Nicole Kidman werden in de bloemen gezet met een award. Eddie Murphy werd bekroond met de carrièreprijs.
Invision

Het lijkt erop dat Hollywood de controversiële Australische acteur en filmmaker Mel Gibson opnieuw in de armen sluit. Het voorbije decennium was de maker van onder meer "Braveheart" en "The passion of the Christ" geen graag geziene gast na berichten over huiselijk geweld, dronkenschap en anti-semitische uitspraken.

Gisteren is Gibson op het gala van de Hollywood Film Awards in de bloemen gezet als beste regisseur voor zijn film "Hacksaw ridge". De nieuwe film van Gibson speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd voorgesteld op het Filmfestival van Venetië.

Heel wat bekende namen vonden het de moeite om het gala van de Hollywood Film Awards bij te wonen.

Het event presenteert zich al twintig jaar lang als de start van het filmprijzenseizoen, maar in de filmindustrie is er heel wat argwaan. De prijzen worden door een anonieme jury toegekend en er is geen nominatielijst zoals bij andere awards. Bovendien worden er ook films bekroond die nog niet uitgebracht zijn.

De zwangere Natalie Portman nam de award voor beste actrice in ontvangst voor haar titelrol in "Jackie" waarin ze Jacqueline Kennedy speelt. De prijs voor beste acteur ging naar haar collega Tom Hanks voor zijn hoofdrol in "Sully". Hanks kreeg de prijs uit handen van Clint Eastwood.

Invision

Eddie Murphy krijgt oeuvreprijs

De Amerikaanse komiek en acteur Eddie Murphy werd in het Beverly Hilton Hotel bekroond met de oeuvreaward van de Hollywood Film Awards.

Daarnaast waren er ook prijzen voor Robert De Niro, Hugh Grant, Nicole Kidman en Naomie Harris. Justin Timberlake kreeg de titel van beste filmsong van het jaar voor zijn bijdrage aan de animatiefilm "Trolls", "Can't stop the feeling".

Het prijzenseizoen in Hollywood trekt zich midden december definitief op gang met de aankondiging van de nominaties van de Golden Globes op 12 december. Daarna gaat het crescendo tot het hoogtepunt op 27 februari 2017 met de uitreiking van de Oscars (Academy Awards).

2016 Invision

Meest gelezen