Mis niets van de Amerikaanse verkiezingen met VRT Nieuws

Vannacht of morgenvroeg weten we eindelijk wie Barack Obama zal opvolgen als president van de Verenigde Staten: wordt het Clinton of Trump? Wie niets van de verkiezingsnacht wil missen, is bij VRT Nieuws aan het goede adres: Canvas, Eén, Radio 1 en online volgen de verkiezingen op de voet en brengen non-stop nieuws en updates, heet van de naald. Een overzicht van wat we voor u in petto hebben.

Canvas en Eén: marathonuitzending in de verkiezingsnacht

Op televisie plant VRT Nieuws een verkiezingsmarathon vanuit de speciale "Amerika kiest"-studio met publiek. De marathonuitzending gaat dinsdagavond om 22.35 uur van start op Canvas met Annelies Beck en Stef Meerbergen. "Amerika kiest" loopt tot 6 uur woensdagochtend.

Van 6 uur tot 9 uur zenden zowel Canvas als Eén een uitgebreid "Ochtendjournaal" met updates en duiding. Hanne Decoutere presenteert de uitzending.

De redacties van "Terzake" en "De afspraak" slaan zowel op dinsdag als op woensdag de handen in elkaar voor een speciale "Amerika kiest"-uitzending.

Radio 1 gaat voor 37 uur non-stop informatie

Radio 1 focust van dinsdagochtend 6 uur tot en met woensdagavond 19 uur op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De radioversie van "Amerika kiest" wordt gepresenteerd door Dennis Van den Buijs, Ruth Roets, Ayco Duyster, Lode Roels, Ruth Joos en Xavier Taveirne.

De andere radiozenders van de VRT zullen aandacht besteden aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen (zie onderaan).

Deredactie.be brengt de klok rond updates

En uiteraard volgt ook de nieuwssite deredactie.be de Amerikaanse verkiezingsnacht op de voet. Niet alleen met de livestream van de Canvas-marathonuitzending, maar ook met nieuws heet van de naald, de snelste updates, eigen bijdragen van correspondenten ter plaatse, de hoogtepunten in beeld, duiding en analyse. Via deredactie.be, maar ook op Facebook en Twitter onder de hashtag #AmerikaKiest.

Het volledige aanbod van "Amerika kiest"

Canvas
• dinsdag 8 november 20.05 u. : Amerika kiest, met Kathleen Cools en Bart Schols
• dinsdag 8 november 21.30 u. : De Ideale Wereld (goes American)
• dinsdag 8 november 22.35 – 09.00 u. : live uitzending over de verkiezingen: ◦Amerika kiest, met Annelies Beck en Stef Meerbergen (22.30 – 06.00 u. op Canvas)
◦ Extra Journaal met Hanne Decoutere (06.00 – 09.00 u. op Eén en Canvas)

• woensdag 9 november 20.00 – 21.10 u. : Amerika kiest, met Kathleen Cools en Bart Schols

Radio 1
• dinsdag 8 november en woensdag 9 november: ◦37 uur non stop informatie en muziek uit de Verenigde Staten met Dennis Van den Buijs, Ruth Roets, Ayco Duyster, Lode Roels, Ruth Joos en Xavier Taveirne


Deredactie.be
• 24/7 eigen berichtgeving en in de nacht van 8 op 9 november een livestream van het programma op Canvas

Radio 2
• zaterdag 5 en 12 november 8 -10.00 u. : De Amerikawatchers. Marcel Vanthilt onderzoekt samen met een aantal grote Amerikaliefhebbers wat het land zo bijzonder maakt.

MNM
• dinsdag 8 en woensdag 9 november kleuren De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow, Planeet De Cock en Generation M Amerikaans.

Klara
• dinsdag 8 november: Klara brengt het Amerikaanse verkiezingsnieuws via de reguliere berichten en kleurt de dag licht met muziek van Amerikaanse componisten en artiesten

Ketnet
• dinsdag 8 en woensdag 9 november: Karrewiet zorgt ervoor dat de Ketnetters op kindermaat geïnformeerd zijn over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Meest gelezen